Na ezért nem működik nálad az időmenedzsment…

Nagyon is divatos és elvárt manapság produktívnak lenni. Vállalkozóként önmagad főnöke vagy, emiatt különösen könnyű átesni a ló túloldalára. Bizonyára veled is előfordult már, hogy kissé túltoltad. 

Könnyen előfordulhat, hogy a mindenki által sztárolt időgazdálkodási “jótanácsok” neked valamiért csak nem akarnak működni. Ilyenkor simán kattoghatsz azon, hogy benned van a hiba, pl. gondolhatsz arra, hogy nem próbálkozol elég keményen. Tolod tovább, közben egyre jobban stresszeled magad, mert továbbra sem az elvárt módon teljesítesz.

Mi van, ha valójában egy lehetetlen külső elvárásnak próbálsz megfelelni?! 

Mutatok neked 4 szempontot, melyek segíthetnek abban, hogy kitörj ebből a mókuskerékből és újraértékeld a munkastílusod:

1. Úgy dolgozol, mintha gép lennél!

Tudod honnan ered az “ereszd ki a fáradt gőzt” kifejezés?

A 19. századi pszichológusok a gőzgép mintájára próbálták az emberi gondolkodást modellezni. Manapság mindent adatokkal akarunk magyarázni és leírni. A produktivitásunkat is a gépekhez mérjük. Ezzel csak egy gondom van, mi tök máshogy működünk, mint a gépek!

2. Mások szokásait akarod mereven utánozni!

Hallottad a legújabb őrületet?! 

Kelj fel minden nap hajnalban, legyél az 5 órás klub tagja! Ha ezt betartod, akkor garantáltan sikeresebb vagy boldogabb leszel… Legalább is ezt ígéri a sok guru. Én mégis inkább azt mondanám, hogy mindenki tartsa meg magának a saját szokásait! 

3. Áltudományos tanácsokra építesz!

Szerinted mennyi idő kell egy új szokás kialakításához?

Sokan magabiztosan hangoztatják, hogy kb. 10 ezer óra gyakorlás szükséges, ez a 10 ezer órás szabály. Egy bökkenő van ezzel csupán. Ez a szabály nem is létezik.

4. Valójában nem is időmenedzsment problémád van!

Ha a fejed tetejére állsz, akkor sem érzed magad produktívabbnak? Immunis vagy a legtöbb időmenedzsment tanácsra? 

Pont az ilyen és ehhez hasonló önkárosító elvek ellen kínálok alternatívát!

Egyéni igényekre szabott hatékonyságnövelő coaching programot hirdetek kifejezetten vállalkozók, (cég)vezetők számára.

Belevágnál te is a hatékonyságnövelő önfejlesztésbe?

Jelentkezz Te is a vállalkozói hatékonyságnövelő programra! Kérj egy ingyenes helyzetértékelést, minden további kötelezettségvállalás nélkül:

Jelentkezem!

Oszd meg ismerőseiddel is!