8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

Andrisról

Sallai Andris egy igazi energiabomba, jellemző rá, hogy mindent IS csinál egyszerre. Egyetem mellett, főállásban projektmenedzser egy marketingügynökségnél. Több projektbe is aktívan bedolgozik, a Sharention startup megálmodója és alapítója,  szabadúszóként pedig rendre több marketing kivitelezői munkát is visz egyszerre. 

A fentiek alapján nem nehéz belátni, hogy Andris számára komoly mindennapi kihívás, hogy megtalálja a fókuszt és ne hagyja magát elaprózódni a sok tennivaló között, emellett pedig jusson elegendő ideje az önfejlesztésre, a hobbijára, illetve a családjára is egyaránt.

Célok és módszerek

Egy új napirend kialakításán kezdtünk el elsőként dolgozni. Néhány alkalmat követően aztán hamar körvonalazódott, hogy van egy szokása, mely gátat szab annak, hogy a napirendjét valóban tartani tudja: az okostelefonja folyton eltereli őt az aktuális teendőkről. Ezek alapján tehát végül két fókuszterülete lett a közös munkának:

  1. Hatékony  napirend kialakítása, mely a valódi céljai elérését támogatja. Tudatosabban szeretné tervezni a napját. Több időt akart allokálni azokra a tevékenységek amelyek igazán fontosak számára!
  2. Zavaró tényezők kizárása munka és a szabadidős tevékenység végzése közben: mindig csak az adott tevékenységre tudjon fókuszálni, el tudjon mélyülni benne.

Egy-egy alkalom során mindig átbeszéltük, hogy mi az, ami bevált, illetve miben szeretne még változtatni! Sokat kísérletezett, megfigyelte saját magát, így tudtuk  folyamatosan finomhangolni a rendszerét. Közben kezeltük az aktuálisan előkerülő akadályokat, valamint néhány személyes témakört részletesen is körül tudtunk járni.3 hónapig zajlott a közös munka, jellemzően hetente 1x egyeztettünk. Kezdetben hosszabbak voltak az alkalmak, később utánkövetés jelleggel, egy gyors és hatékony visszajelzést adott az aktuális előrehaladásáról. Különböző településen élünk, 121 km választ el bennünket, így az elejétől fogva nem is volt kérdés, hogy online formában fog zajlani a kapcsolattartás.

Eredmények

Andris a közös munka legnagyobb hozzáadott értékének az alábbiakat tartja:

“Kerete lett az életemnek: nincs most már semmi üresjáratom. Tisztán látom, hogy mennyi időm van önképzésre, szabadidőre, munkára. Koncentráltabbá, fókuszáltabbá vált az életem! Gyorsabban, helyesebben végzem a feladataim.”

Nemcsak a munkájára volt kedvező hatással a program:

“Segített a magánéletemben is, mert sokkal jobban ki tudok kapcsolódni. Akkor amikor a párommal vagyok, akkor valóban rá koncentrálok, lerakom a telefont és nem arra figyelek. Nyugodtan tudunk beszélgetni, nincs, ami kizökkentsen bennünket. Nem az van, hogy a telefon miatt lemaradok valami fontos pillanatról. Igazából rájöttem, hogy nem maradok le semmiről sem!

A program lezárásaként beszéltünk arról is, mire volt elég a rendelkezésre álló idő, illetve hogyan fogja továbbfolytatni az önfejlesztést: 

Gondolatébresztő volt a közös 3 hónap, elindított egy úton, melynek még kétségtelenül az elején járok, de megadtad az alapokat, amivel már tovább tudok fejlődni már egyedül is.  Rávilágított bizonyos dolognak a fontosságára az életemben.

Belevágnál te is a hatékonyságnövelő önfejlesztésbe?

Jelentkezz Te is a vállalkozói hatékonyságnövelő programra! Kérj egy ingyenes helyzetértékelést, minden további kötelezettségvállalás nélkül:

Jelentkezem!

Oszd meg ismerőseiddel is!